PREDSEDNIK VUČIĆ: Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! Crveni alarm do utorka
Foto: Printscreen/ TV Prva

GOSTOVANJE

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! Crveni alarm do utorka

Poručio je da je Srbija bezbedna, jedna od najbezbednijih u Evropi i da građani ne moraju da strahuju

Objavljeno: 12:20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o svim važnim i gorućim temama za Srbiju.

U razgovoru su učestvovali i predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević i istoričar Goran Šarić.

- Biće još hapšenja, sve proveravamo, biće to završeno! Crveni alarm do utorka - rekao je ukratko predsednik na samom početku jutrošnjeg gostovanja na TV Prva gde je govorio o daljem postupanju, radu i istrazi terorističkog napada koji se juče dogodio ispred izraelske ambasade u Beogradu.

- Svi smo naučili da BIA i policija rade po nalogu Tužilaštva, treba još nešto da se zvarši pa da se ide u potstupak i hapšenje lica. Verujem da ćemo da utorka da rešimo veći deo toga i da će biti to uredu, kazao je Vučić govoreći o crvenom alarmu koji je na snazi.

"Napadač je bio izuzetno dobro obučen"

- Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! On je ciljao odozdo samostrel iz kese nije ni vadio ne očekujući ništa drugačije, rekao je Vučić izrazivši divljenje prema postupanju žandarma Miloša Jevremovića koji je uspeo da bude toliko priseban da ga likvidira i toliko priseban da ne izvadi strano telo iz svog vrata.

Vučić: Crveni bezbednosni alarm na snazi do utorka

Vučić je kazao da će crveni bezbednosni alarm najverovatnije biti na snazi do utorka. "Mislim da ćemo do utorka sve razrešiti i da će do tada biti sve u redu", rekao je on.

- On će biti posebno odlikovan a vi znate da ja mimo Sretenja i 15. septembra nijedno odlikovanje nisam dao niti ijedno pomilovanje još nisam dao za ovih 8 godina predsednikovanja - kazao je Vučić i dodao da je Srbija snažna da se izbori sa bilo kakvim vidom terorizma.

"Siguran sam da nam dolazi mnogo teže vreme"

- Siguran sam da nam dolazi mnogo teže vreme... I nije mi rekao Putin bilo šta, a govorimo o tri meseca pre početka rata u Ukrajini... I to sam zaključio ne iz onoga što mi je rečeno nego iz onoga što nije a jedino smo tada šeik Muhamed i ja verovali da će rata biti... I to ne zato što sam mnogo pametan ili mi je neko rekao nego što sam poređao činjenice a zabrinut sam veoma za sudbinu sveta... Morao sam to da kažem..., kazao je Vučić dodajući da smatra da je nemoguće izbeći sukob Izraela i Hezbolaha jer to je Iran.

Građani Srbije nemaju razgloga za strahovanja

Poručio je da je Srbija bezbedna, jedna od najbezbednijih u Evropi i da građani ne moraju da strahuju. Kao i da je Beograd jedan od najbezbednijih gradova u Beogradu.

Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanog lidera Srpske

- Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanog lidera Srpske već samo volju srpskog naroda a smatram da se već sprema osuđujuća presuda za Dodika, naše je da sa čuvamo naš narod...

Imaćemo dugo leto kad je reč o energetici

- Ono što je za nas važno, jeste da se pripremimo, imaćemo dugo leto kad je reč o energetici, problema oko struje, sad trošimo duplo više, triput više... Imaćemo struje, naravno, ali moraćemo mnogo da radimo i da uložemo mnogo više ali ćemo platiti mnogo veliku cenu, milijarde i milijarde... - kazao je Vučić podsetivši da su u vreme Tita Slovenija i Hrvatska imale mnogo pametnije rukovodstvo dok naše srpsko nije bilo tako sposobno i nije ih bilo briga.

Pozicija Srbije izuzetno je teška, koliko nam je samo puta Makron pomogao...

- Pozicija Srbije izuzetno je teška i sam se prosto čudimo kako smo ovoliko godina uspeli da sačuvamo svoju samostalnost - kazao je Vučić koji je pomenuo i današnje francuske izbore i rekao da samo on, Ana (Brnabić) i Miloš (Vučević) znaju koliko nam je samo puta Makron pomogao.

Vučić je prethodno pomenuo i razgovore koje je imao u Briselu pa dodao da su za Vučića često govorili da je ovakav ili onakav ali niko nikada nije rekao da je glup.

U emisiju se uključio i Milan Knežević iz Crne Gore koji je predsednika Vučića pozvao da poseti Berane.

O izborima u Americi: Samo budale mogu da potcenjuju Bajdena

- Bajden nije čovek za potcenjivanje samo budale mogu da ga potcenjuju - kaže Vučić upitan kako vidi izbore u SAD posle duela između aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i pretendenta na to mesto, bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Vučić je ocenio da će predstojeći predsednički izbori u SAD biti "tesna i teška utakmica od koje možda zavisi budućnost sveta". Pratio je, veli, debatu Bajden-Tramp i da je bivši predsednik bio ubedljiviji.

Ali, kako je naveo, to nije kraj izbora i "ne treba potcenjivati ni Bajdena ni one sve koji ne žele toliko pobedu demokrata koliko poraz Trampa".

"Biće to tesna i teška utakmica od koje možda zavisi budućnost sveta", rekao je Vučić.

O Rezoluciji o Jasenovcu u Crnoj Gori: Izvinite, čestitam

Vučić je povodom Rezolucije o genocidu u sistemima logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, koju je usvojila Skupština Crne Gore, uputio izvinjenje Podorici, kao što je u najavio uoči diskuscije u tamošnjem parlamentu.

"Pogrešio sam u proceni oko parlamenta Crne Gore. Jesu oni to malo zakukuljili sa Dahauom i Mathauzenom, ali da ne bi izgledalo da se vadim, kažem – Izvinite, čestitam. Nije mi teško da to uradim", rekao je Vučić.

Server albanski lobista, koji žali što nema novih ratova u regionu

Komentarišući izjavu Danijela Servera u Tetovu da je "Vučić uspeo bez ikakvog metka da preuzme vlast u Podgorici i Banjaluci čime je defakto ostvarena prva etapa srpskog sveta", predsednik Srbije je naglasio da je Server albanski lobista i da mu je krivo što nema novih oružanih sukoba u regionu.

"Danijel Server je albanski lobista. Na stranu što to što je rekao nije tačno, ali rekao je 'bez ispaljenog metka'. Njemu je žao što je onaj koji ima drugačije regionalne ciljeve od njega, nešto ostvario 'bez ispaljenog metka'", konstatovao je Vučić. Server bi, smatra Vučić, voleo da ispaljuje ne metke, već krstareće rakete kao 1999. godine. "To je potpuno podsvesno izgovoreno. Jasno je šta njemu nedostaje. To što sanjaš krstareće rakete samo nastavi, ali svakom snu dođe kraj", poručio je Vučić.

"Nema te plaže koja mi je lepša od Srbije"

Predsednik je istako da na svoju Srbiju treba da budemo ponosni, jer se desio pravi fijsko za predlagače Rezolucije o Srebrenici i da je pitanje da li će se ikada oporaviti, a naš je zadatak da gradimo partnerstva sa tim zemljama, jer nam one trebaju.

– Nervozan sam zbog dve stvari. Ratovi i to hoćemo li sve stići – govoreći o Ekspu.

– Kada imate dovoljno energije nemojte da se bavite svime. Jedno veče sam tužan zbog loše utakmice, kažete vi ste nadležni razgovarajte sa svim, uradite promene i kraj priče… Ja hoću da bude fokusiran na Ekspo i drugačije ne mogu da postignem rezultat. Bio sam u Njujorku, nikad duže nisam bio odsutan a to mrzim. Nema te plaže koja mi je lepša od Srbije – kazao je Vučić.

Knežević se potom uključio i našalio, tako što je obavestio predsedika o njegovim dnevnim aktivnostima, te pomenuo da ako će odlazak na Skadar biti označen kao špijunaža na Albaniju radije će otići u Podgoricu.

Vučić je potom pričao o vinima u koja se razume.

– Sve što ja nisam Milan jeste – našalio se Vučić, na šta je Knežević dodao “samo ne mogu u vlast da uđem”.

– On je kao albanski džuboks, što više novca stavite on više priča – rekao je Knežević o izjavi Danijela Servera i on radi po naredbi nalogodavaca.

Vučić je govorio i o tome da većina anketa po regionu pokazuje da su on i Srbija izrazito popularni u Severnoj Makednoji i da je uvek želeo bratske i najbolje odnose.

Bonus video:

04:08

KO FINANSIRA NEMIRE NA TLU EVROPE?

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.